Stenmole og molehoved

For at beskytte sejlere og interne konstruktioner, omkranses havne oftest af en stenmole med tilhørende molehoveder. Stenmolen dimensioneres fra område til område, da det frie løb for bølger er meget geografisk betinget. Udtrykket at stenmolen bestemmes i høj grad af valget af materialer, der spænder fra betonblokke, runde sten og over i sprængsten, der typisk importeres fra Norge eller Sverige.

 

I molerne markeres indsejlingen med molehoveder. Molehovederne etableres ofte som en tøndekonstruktion med træpæle og stålbånd omkring eller som en cirkulær spunsgrube. Molehovederne sikrer at stenmaterialer ikke ligger i sejlrenden, og er samtidigt fundament for molefyr, der markerer placeringen af indsejlingen.

 

Kontaktperson

Jens Marling

Teknisk Chef

Mobil +45 40 20 03 49

-> Send email

Nyheder fra Munck Havne og anlæg

14

AUG

Munck indgår lufthavnskontrakter i Grønland

Munck Gruppen skal over de næste 4 år udføre lufthavnsbyggeri i henholdsvis Nuuk og Ilulissat. Dette er en realitet, efter der tirsdag d. 13. august 2019 blev skrevet kontrakt på Munck Gruppens, samlet set, hidtil største projekt til dato.

11

DEC

Munck Havne & Anlæg indgår kontrakt med Københavns Lufthavne A/S

Torsdag d. 6. december blev underskriften sat, og over de kommende 21 måneder vil Munck Havne & Anlæg være beskæftiget på entreprisen ’New Contact Stands E27 & E33’ for Københavns Lufthavne.

->  Se alle nyheder