Christianshavn Kanal - Træbryggen

Forskønnelse af Christianshavns Kanal

I forbindelse med forskønnelsen af området langs Christianshavns Kanal skulle der opføres et attraktivt sted. I den sammenhæng blev Træbryggen til en realitet. 

For at genere trafikkanterne mindst muligt foregik alt arbejde fra vandet af. Dog skulle der tages hensyn til tourbådene, som havde deres sejlrute forbi arbejdsområdet. 

Træbryggen blev etableret af FSC certificeret azobetømmer. Denne tropiske træsort er modstandsdygtig overfor angreb af pæleorm m.m. Metroen løber under selve Træbryggen, hvilket gav projektet lidt udfordinger, idet der ikke måtte rammes for dybt af sikkerhed til Metroen. 

Pælene blev nedrammet med samme hældning som det eksisterende boltværk og fastgjort hertil. Overbygningen af træbroen blev etableret som et hængeværk med skråafstiver ned på pælene. Herefter er opbygning udført som en tradinelt træbro. 

Træbryggen blev etableret med trappe fra gadeniveau til dækket af broen. Broen er ca. 18 meter lang og har en bredde på 1,5 meter. Der er etableret en bænk, som giver god siddeplads nede på dækket. I fronten af broen er der etableret et ledeværk med tilhørende pullerter. På gadeniveau blev eksisterende cykelstativer og container fjernet og i stedet blev der opsat bænke og skraldespand. Til projektet blev der tilført 10 azobepæle og ca. 6m3 azobetømmer til opbygning af træbroen. 

Hent pdf

Kategori: Bade- og Bådebroer

Periode: 05.2015 - 06.2015

Bygherre: København Kommune, Islands Brygge 37, 2300 København S

Rådgiver: Jens Ostenfeld Rådgivende Ingeniører A/S, Carolinevej 3, 2900 Hellerup

Entrepriseform: Totalentreprise

Entreprisesum: Kr. 930.000,-

Sted: Christianshavn Kanal, Overgaden Oven Vandet 38, 1415 København

->  Se flere referencer

Hent profilbrochure

Nyheder fra Munck Havne og anlæg

23

JAN

Munck Gruppen øger omsætningen – og ser fremad efter hårde år i Island

Munck Gruppen A/S har i regnskabsåret 18/19 øget sin omsætning til 2,25 mia. DKK, hvilket er ca. 10 % højere end året før. Koncernens resultat ender på 15 mio. DKK før skat.

14

AUG

Munck indgår lufthavnskontrakter i Grønland

Munck Gruppen skal over de næste 4 år udføre lufthavnsbyggeri i henholdsvis Nuuk og Ilulissat. Dette er en realitet, efter der tirsdag d. 13. august 2019 blev skrevet kontrakt på Munck Gruppens, samlet set, hidtil største projekt til dato.

->  Se alle nyheder