Ny stige sikrer sikker adgang til gravemaskinen

29. marts 2022  |  

I Munck Havne & Anlæg købes der løbende nyt materiel, og for få dage siden blev en helt ny CAT 326 leveret til arbejdet omkring vejudvidelsen af Viborgvej nær Århus. Den nye gravemaskine adskiller sig dog fra de andre gravemaskiner på Viborgvej grundet en særlig detalje.

”Vi ser desværre af og til skader som følge af ind- og udstigning af maskiner. Der er langt ned fra maskinerne, og det kan desværre forårsage bl.a. stød- og vridskader i ankler”, fortæller Lars Juhl Vedel, KMA-chef i Munck Havne & Anlæg.

Derfor har Munck Havne & Anlæg fået monteret en stige på den nye gravemaskine, hvilken gør adgangen ind og ud både mere behagelig og ikke mindst mere sikker for maskinføreren. ”I øjeblikket tester vi, hvordan den nye stige fungerer, og bliver det en succes, kan det være, vi skal bruge denne løsning på flere maskiner”, fortæller Lars Juhl Vedel.

Idéen er dog ikke helt ny. Arbejdsmiljørepræsentant og maskinfører Michael Bay Madsen fra Munck Forsyningsledninger på Fyn har i en periode arbejdet på at få monteret en lignende stige på hans gravemaskine, hvilket bevidner om, at sikkerheden prioriteres højt i hele Munck Gruppen.

Et led i ”NUL ULYKKER”-indsatsen
Tiltaget til den nye stige er særlig aktuel i forhold til Muncks sikkerhedsindsats om ”NUL ULYKKER”. I Munck findes der nemlig en fremgangsmåde for netop at undgå ulykker ved ind- og udstigning af maskiner, som kaldes ”reglen om tre støttepunkter”. I praksis betyder det, at man altid skal have tre kontaktpunkter til maskinen, både ved indstigning og udstigning af maskinen, hvilken den nye stige kan være med til at sikre i endnu højere grad end tidligere.

”Vi håber at se en positiv effekt med den nye stige og ikke mindst positive tilbagemeldinger fra vores maskinførere”, afslutter Lars Juhl Vedel.

I Munck ser man meget positivt på, at de gode idéer, der opstår i marken, bliver kommunikeret ind til arbejdsmiljøorganisationen og ledelsen, så sikkerheden højnes.

Se flere nyheder